Πώς να Τονώσετε και να Διατηρήσετε την Παραγωγή Κολλαγόνου στο Δέρμα 

Όλοι επιθυμούν λείο δέρμα και η ενίσχυση του κολλαγόνου του δέρματος είναι ένα από τα μέσα για την επίτευξη της καλύτερης υφής για ελαστικό και σφριγηλό δέρμα. Το κολλαγόνο είναι βασικά μια δομική πρωτεΐνη στο δέρμα, η οποία προσφέρει τα οφέλη διαδοχικά και οδηγεί σε απαλό δέρμα χωρίς ρυτίδες. Ωστόσο, η ρύπανση και η έκθεση στον ήλιο μειώνουν το κολλαγόνο και οι ρυτίδες θα αρχίσουν να σας κοιτάζουν στον καθρέφτη. Επίσης, η ηλικία είναι ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου, καθώς η παραγωγή του μειώνεται καθώς μεγαλώνετε. Έτσι, σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε τους τρόπους για να ενισχύσετε και να διατηρήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας!

Χρησιμοποιήστε Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι τα απόλυτα κορυφαία τοπικά συστατικά εάν θέλετε να τονώσετε και να διατηρήσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Τα ρετινοειδή είναι βασικά η Βιταμίνη Α που βοηθά στη ρύθμιση των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου. Σύμφωνα με έρευνες, η εφαρμογή ρετινόλης βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό μέσα σε 12 εβδομάδες. Ωστόσο, η Βιταμίνη Α είναι μια ιδιαίτερη βιταμίνη και δεν πρέπει να γίνεται υπερβολική χρήση, ενώ η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό τον λόγο πρέπει να αποφεύγεται η χρήση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Bakuchiol

Το Bakuchiol είναι μια ευρέως διαδεδομένη φυσική εναλλακτική των ρετινοειδών και παρουσιάζει παρόμοια αποτελέσματα. Βοηθά στην τόνωση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος και στην αναζωογόνηση της παραγωγής κολλαγόνου χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Έτσι, εάν οι οροί ρετινόλης είναι πολύ σκληροί για το δέρμα σας, είναι καλύτερο να επιμείνετε στο Bakuchiol καθώς είναι τέλειο για ευαίσθητο δέρμα.

Βιταμίνη C

Το να βάλετε λίγη βιταμίνη C στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι η καλύτερη απόφαση που θα πάρετε για το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C είναι το αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του κολλαγόνου του δέρματος και παρέχει προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Στην πραγματικότητα, με τακτική χρήση πυροδοτεί τον σχηματισμό κολλαγόνου και σταθεροποιεί την παραγωγή του, υποσχόμενη καλύτερη υφή δέρματος και λεία επιδερμίδα.

Πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι γνωστά ως η μικρή αλυσίδα αμινοξέων που είναι το βασικό δομικό στοιχείο της πρωτεΐνης. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με πεπτίδια είναι εξαιρετικά στην προώθηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου στο δέρμα, υποσχόμενα μια πιο σφριγηλή υφή. Με μερικούς μήνες τακτικής χρήσης, θα μπορείτε να δείτε μια εμφανή διαφορά στην υφή του δέρματος και μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι το μόνο προϊόν που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ (φυσικά μετά από σωστό καθαρισμό). Το αντηλιακό μπορεί να προσφέρει προστασία από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία συνήθως διασπά το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Επομένως, μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό καθημερινά πριν βγείτε έξω. Τέλος, φροντίστε να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν πρέπει να μείνετε έξω όλη την ημέρα.

Συμπληρώματα Κολλαγόνου

Όσον αφορά τα συμπληρώματα δέρματος, υπάρχει μια ποικιλία συμπληρωμάτων κολλαγόνου διαθέσιμα που βοηθούν στην παραγωγή και στη διατήρηση του κολλαγόνου. Η τακτική λήψη αυτών των συμπληρωμάτων κολλαγόνου θα ενισχύσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Ακόμη περισσότερο, αυξάνουν την πυκνότητα του κολλαγόνου στο δέρμα σας.

Αυτοί είναι μερικοί εκπληκτικοί τρόποι για τη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα και τη διατήρησή του. Ωστόσο, πάντα να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο πριν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε νέα προϊόντα περιποίησης δέρματος, για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα φιλικά προς το δέρμα!